Matematik

2. gradsligning - hjæælp. håber nemlig den er rigtig :b

20. september 2009 af Sunshine13 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej :D
Jeg har fået en opgave, som ser således ud:
x(2x-5)=(x+5)2

Hvor jeg skal beregne diskriminanten
Kan det passe, at jeg får d= 89?
ved at jeg siger:
x(2x-5)=(x+5)2 <=>
2x^2-5x=2x+10 <=>
2x^2-3x-10=0
a= 2 b=-3 c= -10
D= -3^2-4*2*-10 = 89 ?
Hjæælp mig. Ville være dejligt :b


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du har lavet en fejl fra 2. til 3. linje. Prøv at kigge på dit led, hvor x indgår.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2009 af MN-P (Slettet)

Du har også glemt at sætte () om negative tal når du ganger dem


Svar #3
20. september 2009 af Sunshine13 (Slettet)

okay. det bliver:
2x^2-7x-10 = 0
så bliver diskriminanten:
d= 129


Skriv et svar til: 2. gradsligning - hjæælp. håber nemlig den er rigtig :b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.