Matematik

Omskrivning af 2. gradsligning til formen (ax+b)^2

20. september 2009 af mariaø91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har her en opgave hvor jeg skal omskrive en andengradsligning til en førstegradsligning.

Hvordan omskriver man: 4x^2-12x+9 til formen (ax+b)^2

Håber der er nogen der vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2009 af MN-P (Slettet)

4x^2-12x+9 = (a x +b)( ax + b)

a²x² +2abx + b²

A² skal være 4 og b² skal være 9 så mangler du bare fortegnene på a og b

(2x+3)(2x+3) gang ud og se om det passer

passer det ikke må du ændre fortegn på a eller b og prøve om det så passer


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2009 af mathon

4x^2-12x+9 = (2x)2 -2·(2x3 + 32     til sammenligning med

                     (ax)2 + 2·(axb + b2 = (ax+b)2


Skriv et svar til: Omskrivning af 2. gradsligning til formen (ax+b)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.