Matematik

Bonus opgave. Noget med hastigheder

21. september 2009 af MathiasLK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle!

I matematikC fik vi denne ekstra opgave, hvis nnogen af os kunne regne den, og have den rigtig for hele klassen kage. Så, det er jeg meget opsat op at gøre.

Opgaven lyder:

2 tog holder på stationen. Det ene kærer i snit 90km/t, det andet kører i snit 110 km/t.

Det langsomme tog afgår 16 min før det hurtige, men ankommer kun 2 min før det hurtige.

- Hvor langt kærte de?

- Hvor lang tid var det hurtige tog om turen?

Sådan lyder den. Jeg er kommet frem til 2 ligningsmodeller, og kan ikke rigtig hitte ud af hvilken som er den rigtige, hvis en af dem er.

De lyder sådan her:

Ligning nr. 1

y=(x/60)*a+b

y:  Distance i kn

x: Tid i timer

a: Hastighed i km/t

b: "Forspring" (de 16 min. det langsomme afgår tidligere end det hurtige)

^^ Om overstående ligning er korrekt kan jeg ikke rigtig finde ud af.

Ligning nr. 2

y=a/x

y: Tid i timer

x: Hastighed i timer

a: Distance i km.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2009 af peter lind

Tilbagelagt strækning s, tiden for det hurtige tog t, tiden for det langsomme tog t+14 min=t1, hastighed for det hurtige tog vh, hastighed for det langsomme tog vl.

s=vh*t = vl*t1=vl(t+14min)

Find først tiden for kørslen og derefter strækningen


Svar #2
21. september 2009 af MathiasLK (Slettet)

 Hvordan skal jeg dog finde tiden, når det ikke er oplyst?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2009 af peter lind

Af vh*t = vl*t1=vl(t+14min)


Svar #4
21. september 2009 af MathiasLK (Slettet)

 Okay :)
Mange tak ;)


Skriv et svar til: Bonus opgave. Noget med hastigheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.