Fysik

opgave hvor jeg skal finde Vands densitet

22. september 2009 af P.L. (Slettet)

Opgaven lyder: 
En trykmåler er forbundet med en lang plastslange. Den anden ende af plastslangen sænkes ned i et langt vandfyldt rør. Tabellen giver de sammenhørende værdier af trykket p og afstanden h fra vandoverfladen i røret ned til vandoverfladen i plastslangen.

h/m 0 0,175 0,350 0,525 0,699 0,788
p/kPa 104,2 105,5 107,7 109,3 111,2 111,9 


a) Hvilken værdi giver eksperimentet for vands densitet?

Aner ikke hvad jeg skal gøre her? Jeg ville bruge formlen P = ρ * h * g + P0 også sætte alle værdier ind undtagen rho også solve den, men jeg får noget meget mærkeligt så det er vidst ikke det som det går ud på? Er der nogle der kan hjælpe? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2009 af JKaram (Slettet)

Hvad får du, og du skal huske at kigge på enheder?
Karam


Svar #2
22. september 2009 af P.L. (Slettet)

 P = ρ * h * g + P0

Sætter mine værdier ind: 
105,5= ρ * 0,175 m * 9,82 N/kg + 101 kPa

Indtaster på lommeregner: 
Solve(ρ * 0,175 m * 9,82 N/kg + 101kPa = 105,5 kPa,rho)  rho= 2,61856 og dette lyder ret mystisk eftersom jeg iforvejen ved at vands densitet er 0,998*10^3 kg/m3 ??? 


Svar #3
22. september 2009 af P.L. (Slettet)

 Ville virkelig være dejligt med noget hjælp, for ved simpelthen ikke hvordan jeg skal komme videre? Hvis jeg ikke skal solve den, hvad skal jeg så stille op her?


Skriv et svar til: opgave hvor jeg skal finde Vands densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.