Matematik

Hjælp med Ligning!

23. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

jeg har en opgave for jeg meget gerne vil have noget hjælp med :)

I en forbindelse med anlæg af en park er der et restparti å 56 m2 herregårssten. Man beslutter at etablere en sti og en terrasse med borde og bænke. Af æstetiske årsager mener havearkitekten, at stien og terrassen skal have følgende proportioner:

Informationer:

Terrassen skal være 3 gange længere end dens bredde.
Stien skal være 4 meter lang og have en bredde, der svarer til det halve af terrassens bredde.

http://img43.imageshack.us/i/57529066.jpg/


a) Opstil en ligning for arealet af området, når arealet skal være 56 m2


b) Beregn terrassens længde og bredde, samt stiens bredde

Det er en opgave der skal afleveres på fredag, håber du har tid og vilje til at hjælpe mig :)

Hilsen Jannik :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af Isomorphician

Hvordan udregner du arealet af et rektangel?

Opdel figuren i to rektangler.

Areal af hele området = Areal af rektangel1 + areal af rektangel2


Svar #2
23. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

i opgave a) har jeg skrevet Resultat:

(3X*X)+(4*X/2)= 56 m2
 

hvordan gør jeg ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2009 af Isomorphician

....hvilket kan skrives som:

3x2 + 2x - 56 = 0, som løses.


Svar #4
23. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

hvordan?

Vil du ikke hjælpe mig med hele opgaven? det er meget vigtigt jeg får dem lavet


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2009 af Isomorphician

Du løser den bare som en almindelig andengradsligning.


Svar #6
23. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

hvordan udregnes det her?

3x2 + 2x = 56 <=> 3x2 +2x - 56 = 0

jeg kan ikke finde ud af andengradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2009 af Isomorphician

Find diskriminanten:

d = 22 - 4*3*(-56) = 676

som indsættes i løsningsformlen:

x1 = (-2 - √676)/(6) = -4,6667

x2 = (-2 + √676)/(6) = 4

Da opgaven omhandler længder er det kun den positive løsning der er interessant.


Svar #8
24. september 2009 af jasmin5000 (Slettet)

hej martin, tak for det :)


Skriv et svar til: Hjælp med Ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.