Matematik

matematik - reducere!!

23. september 2009 af lhelene (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har virkelig brug for hjælp med en aflevering.
jeg er lidt lost med hvordan jeg skal "gribe" dem an?
nogle som vil hjælpe mig med de 4? (:

1. 2(a + b)^2 - 4b(a - b) = ?

2. (3x + y)( 3x - y) - (3x+ y) ^2 + 6xy = ?

3.  a^7 * (a^ -2 )^3 * kvadratrod 16a = ?

4. 3a^2 * a^ -3 * a^5   
   ______________   stregen er = dividere
   6a^3 * a^ -2              = ?


plizz var sød og hjælp, for er lidt lost, ved ikke hvad jeg skal begynde med og hvordan jeg skal gøre!!

tusind tak på forhånd.  (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af Isomorphician

2(a + b)2 - 4b(a - b) =

2(a2 + b2 + 2ab) - 4b(a - b) =

2a2 + 2b2 + 4ab - 4ab + 4b2 =

2a2 + 6b2

Et råd ville være at kigge i din bog under kvadratsætninger og potensregneregler.


Skriv et svar til: matematik - reducere!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.