Matematik
bestem arealet ved hjælp af stamfunktion
Hejsa. Jeg skal bestemme arealet af M1 ved hjælp af stamfunktion. Punktmængden m1 er afgrænset af grafen for f8x) og for grafen af g(x) og af linien X=3
f(x) = x-2 og g(x) =X
Jeg har svært ved at gennemskue hvordan jeg finder min punktmængde. Jeg kan se at graferne skærer hinanden i punktet 1,1.Kan jeg skrive: { x,y)I 0 ≤x≤1 ∧ 0 ≤y≤f(x) } ∪ { (x,y)I 1≤x≤3 ∧ 0≤y≤g(x)}
Er det den rigtige afgrænsning?
Svar #1
23. september 2009 af peter lind
Den nedre grænse for x kan ikke bestemmes sikkert af det du skriver den er muligvis 0 muligvis 1. Begrænsningerne for y er g(x) < y < f(x) eller f(x) < y < g(x) afhængig af intervallet af x.
Svar #2
23. september 2009 af Rina68 (Slettet)
Nå ja der står at x skal være større end nul
det vil sige at:0∫1 x dx + 1∫3 x-2 dx
Svar #3
23. september 2009 af peter lind
Det er lidt afhængig af hvad der præcis står i opgaven. Hvis den på det første stykke er begrænset af f og på det andet stykke af g(x) er det rigtigt. og så bliver din punktbeskrivelse i #0 også rigtig. Jeg læste det som at afgrænsningen af f og g betyder at punktmængden skulle ligge mellem f og g. Er det det der er tilfælde er det |f-g| du skal integrere.
Skriv et svar til: bestem arealet ved hjælp af stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
