Matematik

Regneregel for brøker - fælles brøkstreg

26. september 2009 af Krakatau7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad gør jeg for at få på fællesbrøkstreg?

(  (365!) / (365-n)!   )  /  365n

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af MN-P (Slettet)

[ (365!) / (365-n)!] / [ 365n ]  =           

Den yderste parentes (kantet) viser hvor meget der hører til i brøkens tæller

For at slippe af med brøken i tælleren forlænges hele brøken med tællerbrøkens nævner (365-n)!

=[(365-n)!*((365!)/(365-n)!] / [(365-n)!*365n] =

I tællerbrøken forkortes med (365-n)!

=[365!] / [(365-n)!*365n]

Nu står det hele på en brøkstreg, jeg håber det var det du havde brug for


Svar #2
26. september 2009 af Krakatau7 (Slettet)

Fornemt.

Det vil sige, at når man forlænger hele brøken med tællerbrøken, så eliniminerer man brøknævneren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis man forlænger med tællerbrøkens nævner, havner den i  brøkens nævner


Skriv et svar til: Regneregel for brøker - fælles brøkstreg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.