Matematik

Reducer udtrykket

26. september 2009 af Monique1988 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ja er startet på matematik på B niveau i år, men desværre vil vores lærer ikke forklare os tingene hvis vi ikke forstår det :-(

Reducer udtrykket: 2x (6 - x) + x2 + (6 - x)2

Vi fik også af vide vi kunne gøre det på lommeregner, men der vil han heller ikke forklare os hvordan vi skal bruge den.

Så ved ikke om der er nogle søde mennesker her inde, som vil hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2009 af Exupery (Slettet)

Det nytter ikke noget at bruge lommeregneren, for du skal kunne reducere uden hjælpemidler til eksamen. Men hvis du absolut vil gøre det på lommeregneren, skriver du bare udtrykket ind, så forkorter den det - hvis den ikke gør det, så skriver du bare udtrykket ind omsluttet af expand( ).

Men det er heldigvis slet ikke så svært at reducere u. hjælpemidler, hvis man blot kender de fem-seks regneregler, der ofte bruges. Her er især de tre kvadratsætninger vigtige at lære uden ad!

(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

(a-b)^2=a^2+b^2-2ab

(a+b)(a-b)=a^2-b^2

desuden skal du vide, hvordan man ganger ind i en parentes. Vi kunne skrive det sådan her op:

a(b+c)=a*b+a*c

-a(b+c)=-a*b-a*c (da plus gange minus jo giver plus)

Med de 5 regler blev det til, kan du næsten altid løse reduktionsopgaverne. Prøv med den du har, skriv dine beregninger ned, tjek med lommeregneren, og hvis du ikke får det rigtige, skriver du beregningerne ind her, og så kan vi tjekke, hvor du gør fejl.


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. september 2009 af mrnot92 (Slettet)

2x (6 - x) + x2 + (6 - x)2 = 12x - 2x2 + x2 + 62 + x2 - 2*6x (kvadratet på en toleddet størrelse er kvadratet på det første led plus kvadratet på det andet led plus eller minus det dobbelte produkt - i dette tilfælde minus) = -x2 + 36


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. september 2009 af kieslich (Slettet)

#2

2x (6 - x) + x2 + (6 - x)2 = 12x - 2x2 + x2 + 62 + x2 - 2*6x (kvadratet på en toleddet størrelse er kvadratet på det første led plus kvadratet på det andet led plus eller minus det dobbelte produkt - i dette tilfælde minus) = -x2 + 36    rettelse: kun 36


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.