Fysik

Tryk og opdrift af objekt i vand

26. september 2009 af frederik199 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået stillet følgende opgave: ( Vil gerne hvis i vil skrive de formeler jeg skal bruge til de forskellige opgaver for at regne det ud, sådan at jeg selv kan prøve mig frem)

Følgende oplysninger: En kubisk kasse med målene 5[m], sænkes ned så toppen af den er på 50[m] under havets overflade.

1) Hvad er trykket på undersiden af kassen?

2) Hvad er opdriften på kassen?

Kassen sænkes nu til 7[km] under havoverfladen(Stadig toppen af kassen)

3) Hvad er opdriften på kassen nu ?

4) Kassen vejer 0,5[ton] vil den synke eller flyde op ad, når den er på 7[km] under havets overflade ?

Vil som sagt gerne hvis i kan skrive 1) også den/de formeler der skal anvendes :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af peter lind

1) trykket på undersiden er trykket pådybden 55 m. Trykket forøges med ca. 1 atm. for hvr 10 m dybde.

2) Opdriften = vægten af det vand den fortrænger.

3) Opdriften = vægten af det vand den fortrænger.

4) Hvis vægten af det vand den fortrænger er større end  0,5 t vil den bevæge sig opad.


Svar #2
26. september 2009 af frederik199 (Slettet)

Kender du nogle formeler der kan bruges til dem ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2009 af peter lind

Masse = rumfang*massefylde skal du bruge for at finde hvor meget vand der fortrænges.


Svar #4
26. september 2009 af frederik199 (Slettet)

hmm det kunne være rart med nogle håndgriblige former, for den der kan jeg da ikke bruge til dem alle sammen


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2009 af ansy (Slettet)

Du skal anvende følgende formel ud over den du har skrevet. Du kan finde den på e-formel.dk hvor du også kan finde mange andre formler til både fysik, kemi og matematik.


Svar #6
26. september 2009 af frederik199 (Slettet)

Rigtigt fed side ser det ud til ! Det vil sige man ikke rigtigt skal anvende de 0,5[ton]?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2009 af ansy (Slettet)

Jo, vægten skal du anvende :-) Det er fordi der står rho (densiteten / massefylden). Eftersom du kender vægten (0,5 ton = 500 kg) samt rumfanget (5m3). Når du regner på dette så skal du huske at anvende de rigtige SI-enheder. Det står også givet i formlen.


Svar #8
27. september 2009 af frederik199 (Slettet)

Hvilket vil sige at jeg skal sige Fop = rho * V * g ?
Hvor rho så ikke er væsken men kassen ??
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2009 af ansy (Slettet)

Undskyld jeg lige har vrøvlet..

Til opgave 1 skal du anvende følgende formel: klik her

Til opgave 2 skal du anvende følgende formel: klik her

Til opgave 3 skal du anvende samme formel som til opgave 2

Til opgave 4, så skal du finde ud af om densiteten af objektet er tungere eller lettere end vandet. Hvis objektet er tungere så synker den og omvendt hvis objektet er lettere så stiger den mod overfladen.

Beklager fejlen.


Svar #10
27. september 2009 af frederik199 (Slettet)

Det helt iorden !:)

Jeg takker mange gange, nu er jeg med på hvilke formeler jeg skal bruge !

Super !:D


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. september 2009 af ansy (Slettet)

godt nok :-)


Skriv et svar til: Tryk og opdrift af objekt i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.