Matematik

f(x), p(x) osv. ???

27. september 2009 af chetaah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Nogen som har lidt tid til at hjælpe med en ''lille'' opgave?? :-D

En virksomhed fremstiller og sælger en vare. Sammenhængen mellem afsætningen x i stk. og prisen pr. stk. p(x) i kr. for denne vare kan beskrives ved funktionen p med forskriften:

p(x) = - 0,1x + 250 , 0 ≤ x ≤ 1500

Lad f(x) betegne omsætningen i kr. ved en afsætning på x stk. af varen. (omsætning = afsætning * pris)

a) Bestem en forskrift for f

De faste omkostninger ved fremstilling af varen er 75.000 kr., mens de variable omkostninger er 50 kr. pr. skt. Lad h(x) betegne fortjenesten ved fremstilling og salg af varen (fortjeneste = omsætning – samlede omkostninger)

b) Bestem en forskrift for h

c) Bestem den afsætning af varen, der giver virksomheden den største fortjeneste, og bestem den dertil svarende pris.
 


Svar #1
27. september 2009 af chetaah (Slettet)

???????????????????


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2009 af kieslich (Slettet)

a) f(x) = x*p(x)     stk gange pris = omsætning

b) h(x) = f(x) -x*50 - 75000         =ind - ud/stk*stk - fastudgift

c) Bestem max af h(x) ved at løse h'(x) = 0.   find derefter p(x) med det x du fandt.


Skriv et svar til: f(x), p(x) osv. ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.