Matematik

bestemmelse af fordoblingstiden?

27. september 2009 af Jeebuuus (Slettet)

Jeg har et problem med en bestemmelse af fordoblingstiden: problemet lyder således:

I en population af dyr kan udviklingen i antallet af dyr beskrives ved

 N = 250 * 1,05 ^t

Hvor t er tiden angivet i år, og N er antallet af dyr til tidspunktet t

bestem fordoblingstiden?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af mathon

T2 = ln(2)/ln(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2009 af peter lind

Løs ligningen 2*250 = 250 * 1,05 t


Svar #3
27. september 2009 af Jeebuuus (Slettet)

Har løst problemet nu, tusinde tak for hjælpen!


Skriv et svar til: bestemmelse af fordoblingstiden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.