Matematik

Komplekse tal på polær form

27. september 2009 af Concrete (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey

Jeg sidder fast med en matematik-opgave, der skal afleveres i morgen.

Den lyder sådan:

A) bestem på formen w = x + iy samtlige komplekse tal, der opfylder ligningen

w^2 = -2i

B) bestem samtlige komplekse tal z, der opfylder 2. gradsligningen:

z^2 + (1+i)z + i = 0

Jeg håber virkelig jeg kan få et hurtigt svar!!

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af peter lind

A Omskriv -2i til polære koordinater.

B) Løs  som en almindelig andengradsligning, hvor du ignorerer betingelsen at diskriminanten ikke må være negativ. Uddragning af kvadratrod sker som i A)


Svar #2
27. september 2009 af Concrete (Slettet)

Hey tak ska du ha', jeg tror nok jeg har fået svar til b), men jeg ved altså virkelig ikke hvordan man kommer videre i a.

Jeg kan regne mig frem til:

r = 2

θ = -π/2,

hvordan kommer jeg videre derfra???


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2009 af peter lind

SÅ kan du bruge almindelige kendte regneregler for potens w = rei(u+2nπ), w½ = r½ei(u+2nπ)/2


Svar #4
27. september 2009 af Concrete (Slettet)

Inden du svarede prøvede jeg mig lige frem med den ligning der siger:

z^1/n * cos(θ/n + 2*(p-1)/n * π) + i sin (θ/n + 2*(p-1)/n * π

Er det forkert?

Jeg fik det til henholdsvis

1-0,707i og -1+0,707i?????


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2009 af peter lind

I den første ligning dividerer du med n. Det skal du ikke du skal dividere med 2 og hvad er p-1?. Dit endelige facit ser godt nok ud.


Svar #6
27. september 2009 af Concrete (Slettet)

Jeg har bare skrevet den ligning vi fik at vide vi skulle bruge:

når n=2 så er p=0,1

Tak for hjælpen.

Jeg er dog gået i stå i b), jeg forstår ikk rigtig hvordan jeg kan bruge

Z=-(1+i)+√(-2i)/2

¨til at komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2009 af peter lind

Nu er jeg altså ikke rigtig klar over hvor langt dit kvadratrod går. Er /2 også under kvadratrodstegnet?. Jeg går ud fra at det er det ikke. I så fald har du jo udregnet kvrod(-2i) i opgave A. Du skal bare sætte de løsninger ind og du har de 2 løsninger som 2 komplekse tal.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2010 af marieposa (Slettet)

hejsa.. hvordan vil du kunne omskrive w^2=-2i  på polære form?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. oktober 2010 af peter lind

2eπi/2. I sådan et tilfælde plot det i et diagram, så er det let at se resultatet.


Skriv et svar til: Komplekse tal på polær form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.