Matematik

polynomier. bestem k

27. september 2009 af dumsen (Slettet)

hej derude... har denne opgave for.. jeg havde lavet den men har smidt den væk og kan ikke huske hvordan jeg fik den lavet nu :D

opgave lyder sådan: bestem tallet k, så x^2-7x+k har netop en rod


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af peter lind

Hvis der skal være netop 1 rod, skal diskriminanten være 0.


Svar #2
27. september 2009 af dumsen (Slettet)

jeg har sat ligningen lig med 0.. er det ikke det?

diskriminanten findes jo ved at sige d=b^2-4ac men jeg kan ikke komme videre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2009 af peter lind

Nej. Det skal du gøre hvis du vil bestemme roden og det er ikke det der bliver bedt om. a=1, b= -7, c =k


Svar #4
27. september 2009 af dumsen (Slettet)

jamm hva skal jeg så med de tal? sætte dem ind i diskriminant ligningen?

så kommer det jo til at hedde 0=(-7^2)-4*1*k

så skal k isoleres ell hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2009 af peter lind

Det skal være (-7)2 -  4*1*k = 0 og så er det bare om at gå i gang med at løse den ligning.


Svar #6
27. september 2009 af dumsen (Slettet)

jeg får den til at lyde således: 0=-7^2-4*1*k

                                               49-4*1*k

                                            49*4k men er ik sikker og så kan jeg heller ikke komme længere:s


Svar #7
27. september 2009 af dumsen (Slettet)

nejnej det kommer til at hedde 4k=49 men hvad så :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2009 af Isomorphician

4k = 49 <=>

k = 49/4


Svar #9
27. september 2009 af dumsen (Slettet)

jammen dog :D Mange tak


Skriv et svar til: polynomier. bestem k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.