Matematik

Matematik - Algebra

27. september 2009 af schaden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal have udledt formlen i faget fysik, i forbindelse med centripetalkraft.
Men den opgave jeg stiller omhandler egentlig algebra, i og med jeg vil have en given formel udledt.

SIN(x) = ( m * v^2  / r * f ) / u * COS(x)

Jeg ønsker et entydigt udtryk for x.
Jeg ved at opgaven handler om at udlede formlen til SIN(x) / COS(x) = ?????????
(Siden SIN(x) / COS(x) = TAN(x) )

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af kieslich (Slettet)

Den formel ser meget mystisk ud. Hvad er u og f???


Svar #2
27. september 2009 af schaden (Slettet)

Egentlig er u = Friktionskoefficienten, og f har jeg bare ladet dække over FN (Normalkraften)
Hvis det kan hjælpe :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2009 af kieslich (Slettet)

tan(x) = ( m*v2 /(r*f) )/u  = m*v2/(r*f*u)  <=>  x = tan-1 (m*v2 /(r*f*u))


Svar #4
28. september 2009 af schaden (Slettet)

Det var åbenbart lidt for sent til jeg kunne skrive fejlfrit...
Formlen jeg vil have udledt lyder :

SIN(x) = ( m * v2 / r * f )  -  u * COS(x)

Sorry!
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2009 af kieslich (Slettet)

Brug et CAS til at isolere x. Men du skriver udlede formlen. Vil du vide hvordan formlen fremkommer ?

Bil i sving med farten v og vejbanen hælder x grader.


Skriv et svar til: Matematik - Algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.