Matematik

Den gode gamle procentregning

28. september 2009 af pucsi (Slettet)

Hej alle sammen

jeg sidder her og kæmper med et stykke jeg bare ikke kan få til at gå op:

Et par rulleskøjter er sat ned fra 1799 kr til 1499 kr. Hvor mange procent er rulleskøjterne sat ned?

HJÆÆÆLP :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af mathon

find prisforskel

beregn denne i procent af den oprindelige pris


Svar #2
28. september 2009 af pucsi (Slettet)

Ja, men når jeg gør det, får jeg 599,66 procent :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2009 af mathon

1 % af oprindelige pris er 17,99

forskel = (1499 - 1799) = -300
forskel i % = ((-300)/17,99)·1% ≈ -16,7%


Svar #4
28. september 2009 af pucsi (Slettet)

Tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Den gode gamle procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.