Matematik

Simpel procentregning

28. september 2009 af m_chr (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Ved folketingsvalget i 1990 fik Jakob Haugaard 605 stemmer, hvilket var en fremgang på 170% i
forhold til folketingsvalget i 1988.
(a) Hvor mange stemmer fik han ved folketingsvalget i 1988?
Størst fremgang havde Jakob i Grenå, hvor han gik frem fra 67 stemmer i 1988 til 618 i 1990.
(b) Ifølge Århus Stiftstidende er det en fremgang på 800%. Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af MN-P (Slettet)

a)

x er antal stemmer i 1988

stemmer i 1990

x + x*170/100=605            find x af ligningen

b)

antager at Stifttidendes tal er korrekt og regner ud, hvor mange stemmer han så skulle få i  1990

67+67*800/100 =67+436 =500.

Fremgangen er større end de 800% avisen skrev


Skriv et svar til: Simpel procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.