Matematik

Hjælp til linær sammenhæng

29. september 2009 af Japzitraxx (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Bestem stigningstal og konstantled for den rette linje der går igennem punkterne (2,34) og (17,-29)

Bestem x-koordinaten til det punkt på linjen, hvis y-koordinat er 117

Hvordan ville i lave den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af mathon

a = Δy/Δx

b = y1-a·x1


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2009 af Lawetz (Slettet)

først finder du a, som er

a = Δy/Δx

De to punkter er opbygget af et x-koordinat og et y-koordinat. x1 = 2, x2 = 17, y1 = 34 og y2 = -29

Δy = y2 - y1, Δx = x2 - x1

Så finder du a, og derefter kan b nemt findes med formlen

b = y1 - a*x1

For at finde x-koordinatet til det punkt, der svarer til y = 117, sætter du det op i en ligning, hvor f(x1) = y1:

y = 117 <=> f(x) = 117 <=> ax+b = 117 ...

Til sidst har du så, at

x = (117-b)/a

Håber, det hjalp dig :)


Svar #3
29. september 2009 af Japzitraxx (Slettet)

tak til jer begge to


Skriv et svar til: Hjælp til linær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.