Matematik

Bestem integralet

30. september 2009 af P.L. (Slettet)

 Opg: Bestem følgende integral: 

§(x^-2 - x^-3)dx

Jeg får det til:   1/-1x^-1 + 1/2x^-2 

Men lommeregneren siger noget andet, den siger: 

1/2x^2 - 1/x 

Hvordan får den det, hvad laver jeg galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2009 af MN-P (Slettet)

1/-1x^-1

1/-1 * x-1 =-1* 1/x

1/2 * x^-2 =1/2 * 1/x2

dit svar er altså magen til lommeregnerens


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2009 af Isomorphician

f(x) = x-2

=>

F(x) = (x-1)/(-1) = -x-1 = -1/x (+k)

----

f(x) = x-3

=>

F(x) = (x-2)/(-2) = -(1/2)(x-2) = -(1/2)(1/x2) = -(1/(2x2)) (+k)


Svar #3
30. september 2009 af P.L. (Slettet)

 Okay tusind tak, så har jeg da gjort det rigtigt:) Bliver bare så forvirret, da jeg ikke er helt tryg ved at integrerer endnu... 


Svar #4
30. september 2009 af P.L. (Slettet)

 Vil gerne vide om jeg har forstået og gør dette rigtigt... Er ved at lære substitutionsmetoden til at bestemme bestemte integraler: 

§2,1 6x(3x^2+7)^4 

t = 3x^2 +7

dt = 6x dx

nye grænser: 

x= 2 bliver t= 19

x=0 bliver t= 7

= §19,7 t^4 dt = (1/5 t^5) 19,7 = 1/5 * 19^5 - 1/5 * 7^5 

Kunne virkelig godt tænke mig at høre om dette er korrekt? 


Skriv et svar til: Bestem integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.