Matematik

1/3 + 1/4 + 1/x = 1

30. september 2009 af Daler92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Angående brøkligning. tallene nedenunder er brøker.

1/3 + 1/4 + 1/x = 1

Nogen som kan hjælpe mig med dette? (;

Jeg vil meget gerne have udregningen med, så jeg kan se hvordan det bliver gjort (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2009 af Isomorphician

(1/3) + (1/4) + (1/x) = 1

Omskriv til fællesnævner og træk (1/3) og (1/4) fra på begge sider:

(1/x) = (12/12) - (4/12) - (3/12) <=>

(1/x) = (5/12)

gang med x på begge sider (for x ≠ 0):

1 = (5/12)x

del med (5/12) på begge sider:

1/(5/12) = x <=>

12/5 = x <=>

2,4 = x


Svar #2
30. september 2009 af Daler92 (Slettet)

tusinde tak! :D

har siddet med den i 100 år! (;

du reddede lige min aften (:


Skriv et svar til: 1/3 + 1/4 + 1/x = 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.