Matematik

svær ligning

01. oktober 2009 af Hejhugo (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogen der kan komme med et resultat og en udregning til denne ligning? på forhånd tak

((4-x)/7)-((x+3)/5) = 1/7-(6(2x+1)/35)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2009 af NejTilSvampe

 Hint: Fællesnævnere


Svar #2
01. oktober 2009 af Hejhugo (Slettet)

så har jeg fået den lavet om til :

((20-x)/35)-((7x+21)/35=5/35-(6(2x+1)/35)

men det er alle parenteserne der forvirrer mig


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2009 af FilipFætter (Slettet)

Du har glemt at gange ind i x, i den første brøk...

Nu undlader jeg lige at skrive nævneren da den er ens over det hele

(20-5x) - (7x+21) = -12x -1

20-5x -7x -21 = -12x -1

-12x - 1 = -12x-1

L=R


Svar #4
02. oktober 2009 af Hejhugo (Slettet)

hvad med 5/35? har du ikke glemt den


Svar #5
02. oktober 2009 af Hejhugo (Slettet)

kan du også hjælpe med denne, vil gerne være sikker på jeg har gjort det rigtigt (:

(x/3)+((3x-7)/6)-((2x+15)/15)=1/2-((3(3-2x))/10)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2009 af FilipFætter (Slettet)

Jouv jeg fuckede i den første opgave... ;x


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2024 af Johnnyunik

L=R er rigtigt, regnede efter med /35


Skriv et svar til: svær ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.