Matematik

Omskriv kvadratet op en to-leddet størrelse

01. oktober 2009 af m_chr (Slettet) - Niveau: C-niveau

4a2x2 + 4abx + b2


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

 (2*ax+b)^2

(2*ax+b)= 2^2*a^2+b^2+b^2+2*(2ax+b)=4a2x2+b2+4abx


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2009 af rac00n (Slettet)

Første kvadratsætning. (a+b)2 = a2+2ab+b2

I dette tilfælde altså (2ax+b)2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Det hedder sig at du tager kvadratet på første led + kradratet på andet + det dobbelte produkt.

(2*ax+b)^2 ved denne tager du altså det første led, 2*ax i anden, alle værdier skal i anden, dette bliver 2^2*a^2*x*2 = 4*a^2*x^2

Vores næste led er b, og den bliver b^2, og det dobbelte produkt bliver altså 2 gange vores produkt, et produkt er hvor du ganger de 2 led, og herefter ganger du dette med 2, dvs 2*a*x*b -> 2*2*a*x*b -> 4*a*x*b

vi får altså 4*a^2*x^2 + b^2 + 4*a*x*b


Skriv et svar til: Omskriv kvadratet op en to-leddet størrelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.