Matematik

afstand fra punkt til linje. hjælp!

01. oktober 2009 af chocookie (Slettet)

hej alle.

hvis man skal finde afstanden fra punkt til linje, er det så ikke dist(p,l)= I ax1+b- y1 I /  (kvadr. a^2 +1) man skal bruge?

jeg har en opgave der lyder, bestem afstanden fra punkt til linje:

P(8,-14 )         linje 24x-10y+ 34 = 0

det jeg har gjort er, 24* 8 + (-10) - 34 / (kvadr. 24^2 +1) = 6,16132

er det rigtigt eller forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2009 af Isomorphician

dist(P, l) = (|ax0 + by0 + c|)/(√(a2 + b2))


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2009 af mathon

dist(l, P(8,-14 )) = (|24·8 - 10·(-14) + 34|)/(√(242 + (-10)2)) = 183/13 ≈ 14,08


Svar #3
04. oktober 2009 af chocookie (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: afstand fra punkt til linje. hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.