Matematik

f ' og diskriminant

03. oktober 2009 af Hejhejhhx (Slettet) - Niveau: 10. klasse

x2 - x + 3

er f ' så ikke 2x - 1 ???

og hvilke værdier er a b og c når jeg sidder den lig nul..

1: a = 2    b = -1    c = 0

eller

2: a = 0   b = 2   c = -1

kan nemlig ikke få det til at passe med en positiv diskriminant ..

Hjælp tak ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2009 af Isomorphician

f'(x) = 2x - 1 er ikke en andengradsligning


Svar #2
03. oktober 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

som betyder ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

du har funktionen f(x) = x2 - x + 3

Ved denne er a = 1 , b = -1 og c = 3 .... der står jo egentlig at f(x) = 1*x2 - 1*x + 3

Dermed bliver diskriminanten b^2-4*a*c -> -1^2-4*1*3 = -13

Den skærer ikke x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2009 af Isomorphician

Hvis du sætter f'(x) = 0 får du:

2x - 1 = 0 <=>

2x = 1 <=>

x = 0,5


Svar #5
04. oktober 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Jeg skal finde hvor tangenten rør, og derfor skal jeg sætte f ' = 0 og udregne d .. ikke ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Hvorfor er det du vil udregne D efter du har differentieret den? Det kan for det første ikke lade sig gøre fordi du ikke har nogen C efter du har differentieret.

Det du vil er at bestemme toppunktet,  dette gøres ved at du rigtig nok først differentierer din funktion. Men det lader til at du ikke ved hvorfor du differentierer. Hvad siger differentialkvotienten noget om?

Din opgave lyder at du skal bestemme punktet hvor der er en vandret tangent.

Du differentierer, sætter den lig 0 og isolerer x. Så har du x-koordinatet. Denne sætter du ind i din oprindelige funktion og finder din y-koordinat. Voula.

Grunden til at du differentierer er at du vil finde der hvor hældningen er lig 0, for der har tangenten hældningen lig 0, og den er dermed vandret. Differentialkvotienten siger noget om hældningen i et vilkårligt punkt, så denne sætter du lig 0, da du vil finde dit x-koordinat der hvor hældningen er lig 0.


Skriv et svar til: f ' og diskriminant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.