Fysik

Hvornår støder x og y sammen?

03. oktober 2009 af matthie (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Så har i mig tilbage.
Sidder og laver fysik lektier og så sidder jeg og mangler formlen til det her eksempel.


Hvis vi nu antager at x glider ned af en lian der er 24m lang med en jævn fart på 5,0m/s - mens y kravler op af samme lian med en jævn fart på 3,0m/s og mødes i et stort KA-SCHLAM.

Hvad er formlen for det? :)

Matthie


Og håber på det ikk gør noget jeg har brugt det lidt meget her i aften :p


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2009 af dvkovb (Slettet)

 opstil ligninger for x og y's placering på lian på tidspunkt t

x =5t

y=24-3t

spørgsmålet er nu hvornår er x=y

5t = 24-3t

8t = 24

t=3

dvs. de mødes efter 3 sekunder


Svar #2
03. oktober 2009 af matthie (Slettet)

Ok Mange tak :) 
Kunne det være muligt at udregne hvor langt Y er nået inden de støder sammen også? - Altså om der er en formel for det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2009 af Blueoil (Slettet)

Y's fart er 3 meter i sekundet dvs 9 meter


Svar #4
04. oktober 2009 af matthie (Slettet)

Ok mange tak 


Skriv et svar til: Hvornår støder x og y sammen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.