Matematik

Noget halløj med cos og sin!

04. oktober 2009 af csthyssen (Slettet) - Niveau: C-niveau

For det første! Jeg kan knap nok finde ud af at bruge min TI-89! For det andet! matematik er ikke min stærke side!

Jeg har et vigtigt spørgsmål jeg virkelig behøver letforståelig hjælp til.

I en retvinklet trekant ABC med C = 90 grader, A = 22 grader og B = 68 grader. b er 2,43 og jeg skal så regne a og c ud.

Når jeg indtaster Sin(68) på lommeregneren svarer den: Sin(68) = Cos(22) og det kan jeg ikke rigtig bruge til noget.

Hvad skal jeg gøre? Vær sød at svare hurtigt, det haster enormt meget!

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

#1

for det første skal du sikre dig at lommeregneren står i grader og ikke radianer..

gør du ved at trykke:

"mode" -> gå ned til "angle" og sæt den til "degrees"

og for det andet kan du kigge her:

www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=717007


Svar #2
04. oktober 2009 af csthyssen (Slettet)

det er gjort!


Svar #3
04. oktober 2009 af csthyssen (Slettet)

Den siger bare at trekanten ikke kan beregnes


Svar #4
04. oktober 2009 af csthyssen (Slettet)

den siger bare at trekanten ikke kan beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

du kender både vinkel A og b, så kan du finde c

cos(A) = b/c
c= b/cos(A)


og så skal dju bare finde ud af om du skal bruge sinus, cosinus eller tangens på resten.. for du har alle vinklerne..


Svar #6
04. oktober 2009 af csthyssen (Slettet)

TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Sin(68) er også det samme som Cos(22)

Du skal bruge denne tan(v) = modstående / hosliggende

tan(22) = a / 2.43 -> a = tan(22) * 2.43

c beregner du ved pythagoras.

c = kvadratroden af a^2+2.43^2


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2009 af mathon

c·cos(22°) = b = 2,43

tan(22°) = a/b = a/2,43


Skriv et svar til: Noget halløj med cos og sin!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.