Matematik

Ligning :'/

04. oktober 2009 af guttinden (Slettet)

Vil en hjælpe med flg. - fatter ikke en brik :

a) undersøg om ½ er løsning til ligningen 8x3+2x2+x-3/2 = 0

hvordan gør man ? please hjælp da det haster mega meegeet :'/


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

#1

hvis du indsætter ½ på x's plads, så udregner du, og så ser du om det er lig 0


Svar #2
04. oktober 2009 af guttinden (Slettet)

ja men det er uden hjælpe midler - hvordan kan jeg undersøge dét uden lommeregner ?


Svar #3
04. oktober 2009 af guttinden (Slettet)

:'(


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. oktober 2009 af wali38 (Slettet)

opgaven løses således

8*½^3 + 2*½^2 + ½ -(3/2) =0

dette passer da:

8*½^3 =½

2*½^2 =½

hermed fås

½ +½ +½ -(3/2) =1½ -(3/2) = 0     (da 3/2=1½)


Skriv et svar til: Ligning :'/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.