Matematik

Matematik VIGTIGT !

04. oktober 2009 af Aamer (Slettet) - Niveau: A-niveau

ville lige hOre om i ku hjElpe med denne opgave er helt forvirret

Bestem en forskrift for den eksponentielle udvikling g(x), når g(-2) = 0,2461 og g(5) = 6,9318.
Angiv udviklingens vækstrate og fordoblingskonstant!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af mathon

g(x) = y = b·ax

y2/y1 = aΔx

6,9318/0,2461 = a5-(-2) = a7

a = (6,9318/0,2461)1/7 

a2 = (6,9318/0,2461)2/7

b = y1·a-x1 = 0,2461·a2

X2 = ln(2)/ln(a)

vækstrate (a-1)·100%


Skriv et svar til: Matematik VIGTIGT !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.