Matematik

Isolér h

05. oktober 2009 af mekke (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fået til opgave at fylde et snapseglas halvt op. Snapseglasset er kegleformet. Jeg har tænkt at dele det op i en kegle og en keglestub, så rumfanget af disse er det samme, så må højden af keglen, være dertil glasset skal fyldes.

Så indtil videre har jeg sat rumfanget for en kegle = rumfanget af en keglestub, altså

1/3 * pi * r^2 * h(1) = 1/3 * pi * h(2) * (r^2 + R^2 + Rr)

Nu vil jeg så gerne isolere h(1), og samtidig slippe af med h(2). Jeg prøvede at isolere h(2), indsætte den i formlen, og isolere h(1). Det fungerer ikke. Det er her jeg går i stå.

Hjælp søges :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. oktober 2009 af mathon

når
     rumfangsforholdet er 1:0,5
er
     det lineære forhold 1:0,51/3 = 1:0,793701

hvorfor
med halvt rumfang
snapsehøjden = 0,793701·hmax ≈ 0,8·hmax


Svar #2
05. oktober 2009 af mekke (Slettet)

 Det forstår jeg ikke helt??


Svar #3
05. oktober 2009 af mekke (Slettet)

 Hvorfor opløfter man i 1/3?


Skriv et svar til: Isolér h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.