Matematik

Enhedscirkel beregning (monotoniforhold og ekstremer)

05. oktober 2009 af bobbybabz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Okay her er mit problem:
Jeg er komplet blank omkring enhedscirkelberegning så vil vide om der er nogle der kan fortælle mig fremgangsmetoden eller henvise til en side med noter?

A. Løs følgende ligninger for x ? [0;2π]. Lav illustrationer på enhedscirklen.
1. sin(x)=0.4701
2. 2·sin(x)+0.5=0.4701
3. cos(x)=-0.3849
4. 3·cos(x)-10=-0.3849

Denne her siger mig især intet:

B. f(x)=x - 2·sin(x), x ? [0;2π]
Bestem ved hjælp af f´(x) monotoniforhold og ekstremer for f.
Skitsér grafen.
Bestem værdimængden for f
 


Skriv et svar til: Enhedscirkel beregning (monotoniforhold og ekstremer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.