Matematik

Bestem mulige skæringspunkter

05. oktober 2009 af ejvind12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har den opgave her, jeg ved ikke lige hvordan jeg får startet ? Kan jeg bruge substitutionsmetoden? ..

Bestem mulige skæringspunkter mellem:
y=√(x+1) og y=√(x-1)
 

Hilsen Martin


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

(x+1)^(1/2) = (x-1)^(1/2)

tast dette på lommeregner, så

solve((x+1)^(1/2) = (x-1)^(1/2),x)

så har du x værdierne for skæringspunkterne.. dem kan du så sætte ind i (x+1)^(1/2) eller  (x-1)^(1/2) og finde y værdierne..


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2009 af Peterx (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=299923


Svar #3
08. oktober 2009 af ejvind12 (Slettet)

Syntes ikke jeg kan få det til et rigtig resultat med den måde hvor man sætter dem lig hinanden, heller ikke med lommeregner der får jeg bare false ? er det fordi der ikke er nogle skæringer ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2009 af mathon

√(x+1) = √(x-1)   x≥1

x+1 = x-1

1 = -1    hvilket er en absurditet uanset x-værdier

L = Ø        (= false i displayet)

konklusion:
ingen skæringspunkter er mulige


Skriv et svar til: Bestem mulige skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.