Matematik

Brøker

05. oktober 2009 af Peterx (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Først vil jeg lige spørge om dette er rigtigt udregnet:

Udfør divisionen:

2a(x-1)-(x-1)             =               2a - (x-1)          =     2a - x + 1

       x-1

Dernæst skal jeg reducere følgende udtryk:

2a + 3       _       a + 3

   2a                       3

Har jeg ret i at det vil kunne reduceres til?:

    a     

2a - 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv selv at kontrollere ved at sætte tal ind i stedet for x og a (bare brug små naturlige tal). Du skal altid gøre prøve.


Svar #2
05. oktober 2009 af Peterx (Slettet)

 Ja så kan jeg godt se at den sidste ikke passer. Men så har jeg ingen idé om hvordan den skal løses.

Nogen der kan give mig et eksempel med mellemregninger, eller bare teoretisk?

På forhånd mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja jeg synes, at nogle af jer i de højere klasser godt kan træde hjælpende til her!!


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. oktober 2009 af søde-shali (Slettet)

Du skal finde fælles nævneren før du kan minusse de to brøker med hinanden...

Det gør man ved at gange den ene brøks nævner med den anden andens brøks tæller og nævner:

a * (2a + 3)    _   (a+3) * 2a
      a * 2a               2a * a


= 2a^2 + 3a  _ 2a^2 +3a
       2a^2               2a^2
= 2a^2 + 3a – 2a^2 + 3a
                  2a^2
= 2a^2 – 2a^2 + 3a + 3a
                  2a^2
= 6a_
   2a^2
 

Håber at du kan bruge det til noget... :)


Svar #5
05. oktober 2009 af Peterx (Slettet)

 Tak!!! :)


Svar #6
05. oktober 2009 af Peterx (Slettet)

 Det passer ikke helt.... men metoden er vist rigtig nok. 

Prøver lige at regne på det:P


Svar #7
05. oktober 2009 af Peterx (Slettet)

(2a + 3) * 3      _     (a + 3) * 2a
   2a * 3                        3 * 2a


6a + 9      _     2a^2 + 6a
   6a                      6a


6a + 9 - 2a^2 - 6a = 9 - 2a^2

9 - 2a^2 
    6a

Du lavede blot en mindre regnefejl. Tak! :)


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.