Matematik

Brøker hjælp (haster)

05. oktober 2009 af MikkelxD (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis x/y = 3/5 og y/z = 8/7 hvad er så x/z?

Hvordan beregner man dette?

På forhand tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af Peterx (Slettet)

 x/y = 3/5

y/z = 8/7

x/y = 24/40

y/z = 40/35

x/z = 24/35


Svar #2
05. oktober 2009 af MikkelxD (Slettet)

Hvordan kommer du frem til de tre sidste:

x/y = 24/40

y/z = 40/35

x/z = 24/35
 

Det forstår jeg ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2009 af Peterx (Slettet)

 Ved at forlænge brøkerne så y er lige store i begge brøker kan du regne det ud.

y/z forlænger du med 5 og x/y forlænger du med 8...


Svar #4
05. oktober 2009 af MikkelxD (Slettet)

Okay, mange tak min ven :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. oktober 2009 af Peterx (Slettet)

 x/y = 3/5

y/z = 8/7

y er både 8 og 5... hvis vi gør begge y'er ens kan vi regne ud hvad x og z er.

Det gør vi ved at sige 8*5 = 40 (Begge tal går op i 40)

Så ganger vi 8/7 med 5, og 3/5 med 8:

x/y = 3*8/5*8

y/z = 8*5/7*5

=>

x/y = 24/40

y/z = 40/35

Nu kan vi aflæse at x er 24 og z er 35.

Er ikke 100% sikker, men det virker logisk:P


Svar #6
05. oktober 2009 af MikkelxD (Slettet)

Du har lige reddet min dag. :b


Skriv et svar til: Brøker hjælp (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.