Matematik

en dreng i nød.. ligning

06. oktober 2009 af ingstrupefterskole (Slettet) - Niveau: C-niveau

1) 2x - 6(2x - 6) = 1

2) 8x (x-3) = 88 + 4x (5 + 2x)

3) 9 (x+1) - 3 (2x - 4) = 0

4) 3(x - 1) + 4 = 2 (3x - 1) - x

Beskriv venligst detaljeret udregningen... jeg er helt lost !

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

#0

du ganger ind i parantesen først og isolere derefter x

1)

2x-6(2x-6) = 1

2x-6*2x+(-6)*(-6) = 1

2x-12x+36=1

14x+36=1

14x=-35

x=-35/14


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

#1 der er fejl i linie 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

#2

DOh... jeg giver op.. kan åbenbar ikke ikke løse ligninger i hånden.. glemmer at kigge på plus og minus tegn.. '-.-

kan godt se fejlen.. skulle have været

10x+36=1

10x=35

x=35/10


Svar #4
06. oktober 2009 af ingstrupefterskole (Slettet)

stil den lige op igen jeg er lidt forviret.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Prøv selv at løse den næste ligning

Gang ind i parenteserne, husk du skal gange i alle led i parentesen

træk 8X2 fra på begge sider af lighedstegnet

træk 24x fra på begge sider

del med tallet foran x

Hvis du skriver dine udregninger her , ser jeg på dem senere


Skriv et svar til: en dreng i nød.. ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.