Fysik

Hjælp til en opgave! :-D

08. oktober 2009 af brugerslettet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :-D

Jeg sad og øvede mig til fysik prøve imorgen og stødte ind i en opgave som jeg er meget i tvivl, håber der er nogen dejlige mennesker derude som vil hjælpe mig :-D

137/55 Cs er radioaktict og henfalder ved beta- henfald. Halveringstiden er 30,17 år. Forestil dig, at du har en kilde med 2,0 ng 137/55 Cs-kerner (n står for nano, n = 10^-9)

a) beregn antallet af 137/55Cs-kerner?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2009 af mathon

M(Cs) = 137 g/mol = 137 g/NA

N = (2,0·10-9 g)/(137 g/NA) = 1,45985·10-11· NA = 1,45985·10-11·6,02214·1023 = 8,79144·1012 kerner


Svar #2
08. oktober 2009 af brugerslettet (Slettet)

tak for det mathon, men det var mere fysikmetoden jeg skulle bruge altså henfaldskonstanten osv. men jeg ved bare ikke hvad jeg skal bruge først :-D


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

antal kerner= masse / molmasse *antal atomer pr mol

2,0*10-9 g /137 g/mol *6*1023atomer pr mol

#3 jeg kan se på din komentar til #1 at det ikke er dette svar du forventer. Det er svar på det spørgsmål der er stillet ovenfor.

Du bliver nød til at stille det spørgsmål du vil have svar på, ellers kan vi ikke hjælpe dig.

Skriv hele opgaveteksten af her, med alle oplysninger og det oprindelige spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2009 af mathon

N = No·e-kt    k>0

halveringskonstanten:
(1/2)No = No·e-kT½
(1/2) = e-kT½ 
ln(1/2) = -k·T½                                     ⇔ T½ = ln(½) / (-k)     hvis du er vant til den formel
-ln(2) = -k·T½
ln(2) = k·T½

                                                                  T½ = ln(2) / k
 


Svar #5
13. oktober 2009 af brugerslettet (Slettet)

tak for det alle sammen :-D


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave! :-D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.