Matematik

ligning

08. oktober 2009 af fpf (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har en ligning (x+2)(x-3) = -4 som jeg ikke kan få hul på, jeg kan se mig ud af at svaret er 0 eller 2 men hvis jeg forsøger at regne den ud bliver det forkert. Mit bud ville have været at gange de 2 parenteser med hinanden og få

X^2 - X - 6 = -4 men det er ikke rigtigt kan jeg se, så nogen der har en ide om hvordan den skal startes?

/FPF


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

den er da god nok, du får så x2 - x - 2 = 0, som du løser som en 2. grads ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

solve( ( x + 2 ) * ( x - 3 ) = -4 , x)

x = -1

Erik Morsing har ret i at du skal løse den som en andengradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

X=2 er da også løsning


Svar #4
08. oktober 2009 af fpf (Slettet)

ok takker

får så d til 9 og dermed svar til -1 og 2, ved ikke hvorfor jeg har stirret mig blind på det 0 og hvor jeg fik det fra.

Tak igen :)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.