Matematik

Kan ikke forstå det...

11. oktober 2009 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Tegn i samme koordinatsytem 3 grafer med samme hældningstal, men med forskellige skæringspunkter med y - aksen?

Hvad er hældningstal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2009 af Duffy

Hvad er hældningstal?

Det siger noget om hvor meget linien hælder i forhold til x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2009 af lightfire33 (Slettet)

i en simpel ligning vil foreskriften være nogenlunde således:
 y =a*x+b

kordinatet til linjen skæring med y er ( 0 , b )

hældnings tallet beskriver hvor meget en linje stiger eller falder når du bevæger dig 1 hen af x-aksen 
hældnings tallet i liningen er derfor ( a )

dette betyder at når du bevæger dig 1 ud af x-aksen så bevæger du dig ( a ) op

en løsning til din opgave kunne for eksempel være.

y =3*X+4

y =3*X+5

y =3*X+6

hvis du tegner disse 3 linjer vil du få 3 parallelle linjer med hældnings tallet 3 og skæring med x-aksen i punkt
(0,4) , (0,5) , og (0,6) 
 


Svar #3
11. oktober 2009 af LeylaDogan (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Kan ikke forstå det...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.