Fysik

Beregning af elek.mot.kraft

12. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Hey, nogen som ved hvordan man beregner elektromotoriskekraft og indre resistans ud fra en graf? Husk enhederne..

Et eksempel ville være superb.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Eemk = Eklemspænding + I*Ri, hvor i er strømmen og Ri den indre modstand i batteriet, så E = E(i), altså klemspændingen er afhængig af strømmen. Går der ingen strøm (Rydre = 0), vil klemspændingen være lig den elektromotoriske kraft. Herefter kan du finde Ri


Svar #2
12. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Tak Erik, kan du komme med et eksempel udfra en graf f.eks?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv selv at tegne grafen op, klemspændingen er jo en konstant, det svareer jo fuldstændig til en lineær graf af typen y=y0+αx. Du kan finde begge dele ud fra funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2009 af mathon

upol = -Ri·I + ε         hvor hældningskoefficienten er -Ri
                                upol = klemspændingen, som er den afhængigt variable af strømstyrken


Svar #5
12. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Mathon, du har angivet noget forskelligt fra Erik.. Eller er det det samme bare skrevet på forskellige måder? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2009 af mathon

...det samme


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Min er ikke forkert, den står i  "Radioteknikkens elektriske grundbegreber side 49 nederst.


Svar #8
12. oktober 2009 af Baanqe (Slettet)

Tusinde tak :) til begge to.


Skriv et svar til: Beregning af elek.mot.kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.