Matematik

Arealet af punktmængden bestemmes

12. oktober 2009 af P.L. (Slettet)

 Opgave til uden hjælpemidler

Opgaven lyder:

En funktion er givet ved f(x) = x^3 - 4x

Grafen for f(x) afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde der har et areal. Bestem arealet af denne punktmængde..

Hmm ved ikke hvad jeg gør her når jeg ikke kender grænserne, og jeg må ikke bruge min lommeregner til at tegne grafen ind og aflæse grænserne jo:(


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2009 af Isomorphician

Brug nulreglen til at finde grænserne.


Svar #2
12. oktober 2009 af P.L. (Slettet)

 Hvordan er det nu jeg bruger 0 reglen.. ? Sætter f(x) = 0 eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2009 af Isomorphician

Ja, men du skal også omskrive f(x).

x3 - 4x = 0 <=>

x(x2 - 4) = 0

og det er så her du udnytter at hvis a*b = 0, er mindst én af faktorerne a eller b lig 0.

Du skal derfor løse:

x = 0  v  x2 - 4 = 0


Skriv et svar til: Arealet af punktmængden bestemmes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.