Matematik

Hvad i al verden er x? 3 timer til aflevering!

13. oktober 2009 af 2009cCS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg fatter det ikke. Hvordan FANDEN finder man ud af hvad x er? Det giver jo SLET ingen mening.

2 (5-x) -3 (4+2x)= 22

Den skal sendes om tre timer.. :'(

//2009cCS


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

2 (5-x) -3 (4+2x)= 22    gange ind i parenteserne

10-2x-12-6x=22            trækker sammen

-8x-2=22                       lægger 2 til på begge sider

-8x=24                          deler med (-8) på begge sider

x=-3


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2009 af Chao (Slettet)

2(5-x) - 3(4+2x) = 22

Så ganger man ind i paranteserne, så der kommer til at stå:

10 - 2x - (12 + 6x) = 22

Bemærk at siden der stod "-3" foran, kan man gange ind først og bagefter løse den gangede parantes som en minusparantes, altså bliver der skiftet fortegn. Alternativt kan man bare gange med -3 ind i parantesen, så er gange med 3 og løse parantesen som minusparantes gjort i ét.

Nu ser ligningen sådan ud: 10 - 2x - 12 - 6x = 22

Så er det bare at isolere x.

Jeg beklager meget, hvis min hjælp er meget usammenhængende, da det er min første gang. Skal du bruge mere hjælp, siger du bare til. :)


Svar #3
13. oktober 2009 af 2009cCS (Slettet)

Tak! Du har reddet min dag :)


Skriv et svar til: Hvad i al verden er x? 3 timer til aflevering!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.