Matematik

2. omgang af polære koordinater :/

13. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har fået hjælp til et par opgaver herinde og sådan set næsten færdig med de 25 irriterende opgaver om polære koordinater. jegh ar fået hjælp af mathon og ved at jeg skal benytte

x = r·cos(θ)
y = r·sin(θ)

x2 + y2 = r2

tan(θ) = y/x
 

jeg mangler disse 2 små opgaver som jeg ikke rigtig kan finde ud af, og så er jeg færdig :DD:

udtryk den givne rektangulære ligning på polær form.

på engelsk:

express the given rectangular equation in polar form.
 

y=x2

__________________________________________________

r= 1-cos2θ jeg mangler således disse to små opgaver, så håber der er nogen der har lyst til at hjælpe mig på vej imod målstregen :):)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2009 af peter lind

Jeg kan kun se en opgave. Du sætter blot ind. Så får du r·cos(θ)= ( r·sin(θ))2 <-> r·cos(θ)=  r2·sin2(θ))
 


Svar #2
13. oktober 2009 af Pernille-2 (Slettet)

hov den ene opgave er

udtryk den givne rektangulære ligning på polær form.

på engelsk:

express the given rectangular equation in polar form.
 

y=x2
 

den ANDEN:

udtryk den givne polær ligning på rektangulær form/ express the given polar equation in rectangular form.

r= 1-cos2θ

disse to opgaver mangler jeg peter lind :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. oktober 2009 af mathon

y = x2

(y/x) = x

tan(θ) = r·cos(θ)

r = tan(θ)/cos(θ) = sin(θ)/(1-sin2(θ))


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2009 af peter lind

I den anden omskriv højre side til 1-(1-2cos2(x)) =2cos2(x) Forlæng derefter ligningen med r2 så får du r3= 2r2cos2(x). Herefter indsætter du din formler for omregning mellem polære og rektangulære koordinater (x2+y2)3/2 = 2x2. Du kan derefter evt, isolere y, hvis det kræves.


Skriv et svar til: 2. omgang af polære koordinater :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.