Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte opgave

13. oktober 2009 af Incredibly (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejza :-)

Er der en der kan regne denne ud:

opgaven går ind under 2ligninger med 2ubekendte og lyder sådan:

I sin bil har Nielsen en pose med 1-kroner og 5-kroner til parkometre. Ialt der der 27 mønter i posen med samlet værdi på 79kr. Hvor mange 1kr og hvor mange 5kr. er der i posen?
 

Håber der er en der kan hjælpe mig, har selv prøvet, men tror jeg stiller den forkert op som ligning..


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2009 af Isomorphician

x = 1-kroner

y = 5-kroner

Deraf fås:

(i): x + y = 27

(ii): 1*x + 5*y = 79
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

en kroner 27-x

5 kroner x                    (27-x)+5*x =79

                                     4x+27=79

                                     4x=52

                                     x=13

27-13 enkroner = 14 enkroner

                               13  5-kroner


Svar #3
13. oktober 2009 af Incredibly (Slettet)

Tak for hjælpen, nu passer det.

Jeg var kommet til at skrive 1x + 2y = 79, fordi jeg tænkte på 1kr og 2kr. RIGTIG flot af mig ;-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2009 af KurtZeroHansen (Slettet)

Let x be number of $5, y be number of $1
x+y=27
5x+y=79
Subtract first equation from second
4x = 52
x = 13
So y = 14
as 13 * 5 + 14 * 1 = 79


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.