Matematik

differentialregning, find 2 tangenter

13. oktober 2009 af victorek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Opgaven lyder således:

Grafen for funktionen f(x)=0,25x^3-x^2-x+4 har to tangenter, som går gennem punktet P(-2,0). Find tangenternes forskrift.

På forhånd rigtig mange gange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2009 af peter lind

Find lignigen y=g(x) for en linje, der går gennem P og har hældningen a. En tangent vil have netop 1 punkt fælles med grafen for  f så ligningen f(x)=g(x), skal have netop 1 løsning.


Skriv et svar til: differentialregning, find 2 tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.