Matematik

Logistisk vækst

14. oktober 2009 af RasFlad (Slettet) - Niveau: A-niveau

En polulations størrelse N(t), målt i antal individer, til tiden t, målt i timer, er løsning til differentialligningen:

dN / dt = c*N*(d - N)

hvor c og d er konstanter

Den øvre grænse for populationen er 1500. Til tidspunktet t0 er N(t0) = 160 og N(t0) = 214,4.

Bestem c og d

Jeg har sådan set fint fat på opgaven, kan bare ikke sætte mig ind i hvad t0 vil sige, når vi ikke har nogen værdi for t? Og hvordan bruger man det så?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2009 af mathon

N(t) = d/(1+C·e-cd·t)


Svar #2
14. oktober 2009 af RasFlad (Slettet)

ja lige præcis.. men når vi så har det, så har vi jo 3 ubekendte (C, c og t), da vi ikke ved til hvilken tid værdierne tilhører?

konstanten d må jo være 1500


Skriv et svar til: Logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.