Kemi

hvor mange g ?

16. oktober 2009 af msn88 (Slettet)

hej

how many g of Na2S2O3,H2O must be weighed in to make 5.0L approximately 0,10 M Na2S2O3

skal jeg bruge denne formel til at beregne  den

n=c * v

5.0 L * 0,10 = 0,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2009 af 42earth2 (Slettet)

Din udregning af n er rigtig, men du bliver spurgt om massen - Så der mangler lige følgende formel: n=m/M


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2009 af mathon

M(Na2S2O3*H2O) = 176,13 g/mol

m = n·M


Svar #3
16. oktober 2009 af msn88 (Slettet)

hvilken formel er så den rigtig nr 1 siger n = m/M og nr 2 siger m = n * M


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2009 af mathon

det er samme formel
men den skal i denne sammenhæng bruges
som
m = n·M


Svar #5
16. oktober 2009 af msn88 (Slettet)

ok så det er sådan man regner den

176,13 * 0,10 = 17,613 g ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2009 af mathon

n = (5 L)·(0,1 mol/L) = 0,5 mol

m = n·M = (0,5 mol)·(176,13 g/mol) = 88,065 g


Svar #7
16. oktober 2009 af msn88 (Slettet)

aha du bruger den her formel

n = c * v


Skriv et svar til: hvor mange g ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.