Matematik

Vektorer i plan, gøre rede for & bestem

17. oktober 2009 af AllerUsernamesErTaget (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har fået følgende opgave for, men forstår den overhovedet ikke..

Vedhæftet fil: 4015.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. oktober 2009 af peter lind

Store dele af din opgave er dækket af reklamer, så det er begrænset hvad jeg sige. Til det første spørgsmål skal du lægge mærke til at de pågældende vektorer står vinkelret på hinanden.


Svar #2
17. oktober 2009 af AllerUsernamesErTaget (Slettet)

Arh selvfølgelig, når de er vinkelrette er prikproduktet lig 0. Jeg havde lige glemt, at det var prikproduktet og ikke gange

Arh, dumme Studieportalen.. billedet kan ses her

http://i33.tinypic.com/qqzxfk.png


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

2)

Af tegningen ses at

PA=OA-OP=a-p

PB=OB-OP=b-p        beklager vektorpilene mangler

3)

(a-p)*b=PA*b som du i opg 1 viste var 0

4)

(b-p)*a=PB*a=0 (se 1)


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. oktober 2009 af peter lind

b) Du skal se på de figurer der dannes af de "kendte" vektorer. Så vil du se at de ønskede vektorer kan udtrykkes som differens af de "kendte".

c og d Find på figuren a-p og b-p. de står vinkelret på de andre vektorer.

e Træk ligningerne fra c og d fra hinanden.


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

5) beviser at de tre højder skærer hinanden i eet punkt da OP står vinkelret på AB


Svar #6
17. oktober 2009 af AllerUsernamesErTaget (Slettet)

Arg, nu giver det hele jo mening!q

MANGE tak til jer begge :)


Skriv et svar til: Vektorer i plan, gøre rede for & bestem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.