Matematik

Forstår det endnu ikke ...

17. oktober 2009 af hjælpmig! (Slettet)

Hej er der nogen der kan hjælpe med disse to opgaver:

Grafen for f(x) = -x^2+bx+c har toppunkt i (2,1), Bestem b og c.

I en klasse skal eleverne løse en andengradsligning med koefficienter a = 2 og b = -5, dvs. ligningen 2x^2-5x+c = 0, og ligningen skal have x = 4 som den ene løsning. Hvilken værdi skal c have?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

sæt 4 ind i stedet for x i ligningen


Svar #2
17. oktober 2009 af hjælpmig! (Slettet)

Ja men hvordan isolerer jeg c?

Og hvad med den første opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=746855

hvad har du selv gjort efter du har fået hjælp?


Svar #4
17. oktober 2009 af hjælpmig! (Slettet)

Ja men det er jo også mig der har oprettet det spsm :)

Jeg forstår bare ikke hvordan jeg skal isolere :(

jeg har prøvet at isolere i begge opgaver ..men det gik ikke særlig godt for det er jo det jeg har brug for hjælp til.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2009 af mathon

2·42 - 5·4 + c = 0

.............

f(x) = -x2 + bx + c

                                       b/2              c + 4

                                       2                   1

hvoraf
b = 4 og c = -3

.............

anvendt
er
-b/(2a) = -b/(2(-1)) = b/2

(-d/(4a) = (4ac - b2)/(4a) = c - a(-b/(2a))2 = c - a(-b/(2a))2 = c - (-1)(-4/(2(-1)))2 = c + 42/4 = c + 4


Skriv et svar til: Forstår det endnu ikke ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.