Matematik

Lineære funktioner og ligefrem proportional

18. oktober 2009 af nannabachmand (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej (:

Er der nogle som kan give en defination af begreberne "lineær funktion" og "ligefrem proportional"?

Håber at høre fra jer.

- Nanna. (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af mathon

lineær funktion y = a·x + b

ligefrem proportional  y = a·x                             b = 0
eller

y = k·x             
 alt efter hvilken konstant, man "trives" med.


Svar #2
18. oktober 2009 af nannabachmand (Slettet)

Men hvordan skal man forklare det? (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2009 af MarieAn (Slettet)

Hej Nanna.

Et lille tip: gå ind på  Frividen.dk  Der kan du se gode matematik-videoer og få svar på dine spørgsmål.

Mvh. Marie


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2009 af mathon

om
ligefrem proportionale størrelser x og y
gælder
y/x = k

hvoraf

                      y = k·x


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2009 af mathon

definition af ret linje:
se
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2009 af mathon

lille korrektion


Svar #7
19. oktober 2009 af nannabachmand (Slettet)

ååårh, tusinde tak for hjælpen, og de forskellige links. (:

-Nanna.


Skriv et svar til: Lineære funktioner og ligefrem proportional

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.