Matematik

reducer og beregn værdien af et udtryk

18. oktober 2009 af ninnapigen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg ved ikke hvad man mener med beregn og reducer flg. opgave

Kan nogen hjælpe mig??

7(x+4)-3(8-y)-2(y+3x)

for x=4x og y=-2


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af Pelle89 (Slettet)

Du ganger parenteserne ud... derefter indsætter du 4x på x plads og -2 på y plads....

7(x+4)-3(8-y)-2(y+3x)=7x+28-24+3y-2y-6x=4x+y+4=16x+2=>

x=1/8


Svar #2
18. oktober 2009 af ninnapigen (Slettet)

Hej Pelle

Mange tak for hjælpen

Hilsen Nina og hendes mor :-) :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

#1 har trukket forkert sammen

7(x+4)-3(8-y)-2(y+3x) =                   ganger ind i parenteserne

7x+28-24+3y-2y-6x=                     træller sammen (x for sig, y for sig og rene tal for sig)

x+y+4                                              hvilket er resultatet af reduktionen

for x=4x og y=-2

Det ser ud til du har skrevet forkert, skulle der ikke stå x=4 og y=-2 ?
 


Skriv et svar til: reducer og beregn værdien af et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.