Matematik

Beregning af a i en given 2. gradsplynomium

18. oktober 2009 af mikemols (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej!!

Spørgsmålet lyder: 

Forskriften: f(x) = ax^2+2x-4.

Har Toppunkt på x-aksen.

Jeg skal finde a.

Hilfe bitte!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af mathon

d = b2 - 4·a·c = 0

22 - 4·a·(-4) = 0

4 + 16a = 0

(1/4) + a = 0

a = -(1/4)


Svar #2
18. oktober 2009 af mikemols (Slettet)

Se, det er lige netop det jeg frygtede!

Jeg forstår simpelthen ikke din udregning!

Kan du uddybe?

Ellers mange gange tak for forsøget!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2009 af mathon

toppunktet på x-aksen
betyder
netop ét nulpunkt
dvs
d = b2 - 4·a·c = 0


Svar #4
18. oktober 2009 af mikemols (Slettet)

 Okay, dvs. så længe at der kun oplyses at der er ét toppunkt på x-aksen, så er det givet at d=0 ?


Svar #5
18. oktober 2009 af mikemols (Slettet)

 Nevermind! Der giver jo sig selv.


Skriv et svar til: Beregning af a i en given 2. gradsplynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.